1056 Budapest, Szarka utca 7.

HIRUNDO


POP-UP kiállítása a fecskék megmentéséértMEGNYITÓ:
június 28. péntek 19 óra


A kiállítás megtekinthető:

2019. június 28 – július 3.

Kiállító művészek:

  • Herbert Aniko – HANIKOGalériánk is támogatja a környezettudatos gondolkodást és életvitelt, így örömmel adunk helyt HANIKO pop-up kiállításának.

Szeretettel várunk pop-up kiállításunk megnyitójára 2019. június 28-án pénteken 19 órától.

E kiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy a nagyüzemi mezőgazdaság okozta élőhely-átalakítások, a klímaváltozás és a fészkek állandó leverése miatt eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. Haniko fecskelánnyá szellemülve, vegyes technikával dolgozza fel a témát és hívja fel a figyelmet erre a problémára Hirundo című sorozatával.

Aniko minden munkáját alapos kutatás előzi meg; a kellő művészi újraértelmezés mellett fontos számára a jól alátámasztott elgondolás, a háttéranyagok pontos feltérképezése. A Hirundo projekthez is számos újságcikket, tudományos írást gyűjtött össze, utána olvasott a fecskékkel kapcsolatos néphagyományoknak, verseket vett sorra. A legjobban talán mégis Dér Zoltán Fecskelány című kötete hatott rá, amelyben Kosztolányi Dezső levelei és Lányi Hedvig lánykori naplója nyomán az ő eltitkolt, nagy szerelemi történetük bontakozik ki az olvasó előtt.

Bővebben itt olvashatsz kiállításunkról a FECSKÉKÉRT


A Rugógyár olyan kortárs művészettel foglalkozó kereskedelmi galéria, amely értékteremtő programjának keretében XX. századi alkotókat is bemutat kortárs művészekkel együtt. Célja, hogy a közönség számára észlelhetővé váljon a generációk közötti inspiráció dinamikája.