1056 Budapest, Szarka utca 7.


BESTIÁRIUM


Csoportos Kiállítás a
Rugógyár Galériában
A kiállítás megtekinthető:

2019. október 10 – november 17.Kiállító művészek:

  • Bp. Szabó György (1953),
  • Csizek Tamás (1991),
  • Elekes Károly (1951) és
  • Karácsonyi László (1976)

Kurátor: Farkas Laura és Tomáš Krivočenko

Karácsonyi László: A hobby hentes, 2019
Karácsonyi László: A sisak, 2019


A négy alkotó közös kiállítása egy antropológiai tanulmánynak fogható fel. Az antropológia az ember felépítésével, adottságaival, származásával foglalkozó tudomány, fő célja megérteni azokat az általános kényszereket, amelyek között az emberek élnek. Két fő területe a fizikai és kulturális antropológia. Az előbbi az ember testi tulajdonságaival foglalkozik. Karácsonyi László és Csizek Tamás munkáiban az emberi test emberkritikai ábrázolásával találkozunk. A kiállítás kulturális antropológiai, azaz az ember kulturális aspektusainak megértésével foglalkozó területe Bp. Szabó György és Elekes Károly munkáiban van jelen.

Csizek Tamás: Mianyánk, 2017


A Bestiárium egy középkori állattani könyv, amiben mesés állatok tulajdonságait mutatják be. A kiállítás a jelenbe átültetett kérdést vet fel: amennyiben ilyen tárgycentrikus, fogyasztói életet választunk és ilyen mértékben gyorsul az emberi élet vajon eljutunk-e arra a szintre, hogy helyünk legyen egy nem is annyira mesés Bestiáriumban?

Karácsonyi László: A villámlástól megrettent sáska
Karácsonyi László: A Nimfa


A Rugógyár olyan kortárs művészettel foglalkozó kereskedelmi galéria, amely értékteremtő programjának keretében XX. századi alkotókat is bemutat kortárs művészekkel együtt. Célja, hogy a közönség számára észlelhetővé váljon a generációk közötti inspiráció dinamikája.